info@itcentarklain.com
+381 64 30 68 443

Micro:bit

PREDAVANJA

Micro:bit

OPIS KURSA

Micro:bit je džepni računar na kojem se može kodirati i dizajniran je kako bi deci pomogao da nauče programiranje, kritičko mišljenje i rešavanje problema. Ovaj mali ali moćni računar ima procesor, senzore za merač brzine i magnetometar, kompas, priključke za Bluetooth i USB, ekran koji se sastoji od 25 LED dioda, dva tastera koji se mogu programirati i može se napajati bilo putem USB-a ili spoljne baterije s nosačem. Osmišljen je kako bi deci pružili zanimljiv i uzbudljiv uvod u programiranje i vratili novoj generaciji kontrolu nad tehnologijom.

Korišćenjem micro:bit uređaja, deca mogu da rade na rešavanju svakodnevnih problema i odmah vide rezultate sopstvenog rada što im daje osećaj postignuća i ispunjava ih zadovoljstvom. Ovim radom se pojačava i motivacija za dodatno angažovanje u učenju i istraživanju što kod mladih ljudi može izazvati interes za inovaciju i preduzetništvo. Tokom kursa pored upoznavanja sa Micro:bit uređaja i platformom za programiranje, polaznici kursa će uraditi i mnoštvo zanimljivih praktičnih projekata.

NA KURSU SE OBRAĐUJU SLEDEĆE TEME:

– Upoznavanje sa Micro:bit uređajem i blok kod editorom
– Osnovne komande
– Ulaz i izlaz
– Upotreba petlje, promenjljive, matematičkih i logičkih operacija
– Bluetooth i radio
– Senzori i njihovo programiranje
– DC i Servo motori
– Osnovne elektronse komponete i uređaji
– Koriščenje Pythona
– Sve to kroz praktične projektne zadatke

Trajanje: 30 školskih časova (2 časa nedeljno)

Cena: 15 000

IT Centar Klain vrši upis novih članova. Novi kursevi kreću 16.9.2023. godine. U toku prve polovine septembra će škola držati besplatne promo časove tako da decu možete prijaviti već odmah.

Nudimo raznovrsne kurseve, za osnovce, srednjoškolce, studente i odrasle.

Za sve informacije se javite na telefon: 0643068443 ili na mejl info@itcentarklain.com

 

This will close in 20 seconds